Sprzedawca: Eherbata.pl
Pochodzenie: Południowo wschodnie chiny - region Anxi, prowincja Fujian.
Parzenie: Gaiwan 150ml; Temp. wody - 85 stopni; Ilość herbaty - 5g.
Płukanie - 20s
I Parzenie - 50s
II Parzenie - 30s
III Parzenie - 1 min
IV Parzenie - 1 min 30s
V Parzenie - 2 min
VI Parzenie - 2 min 30s
Płukanie - 20s
I Parzenie - 50s
II Parzenie - 30s
III Parzenie - 1 min
IV Parzenie - 1 min 30s
V Parzenie - 2 min
VI Parzenie - 2 min 30s
Kolor naparu był bardzo delikatny, pastelowo zielony, momentami przechodzący w żółć.
Smak herbaty był warzywny, dość mocny. Kojarzył mi się nieco z brokułami. Bardzo ciekawe doznanie, jednak mogłem użyć nieco więcej suszu.
Zapach suchej herbaty był moim zdaniem nawet lekko ziołowy, ale po zmoczeniu go, zupełnie nie było tego czuć.
Smak herbaty był warzywny, dość mocny. Kojarzył mi się nieco z brokułami. Bardzo ciekawe doznanie, jednak mogłem użyć nieco więcej suszu.
Zapach suchej herbaty był moim zdaniem nawet lekko ziołowy, ale po zmoczeniu go, zupełnie nie było tego czuć.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz